19 Temmuz 2013 Cuma


SAÇLARIMA MAVİ BALYAJ ATMAK İSTİYORUM.


 Saçlarınıza mavi balyaj atmak istiyorsanız. Kına olmayacak mavi siyah boya, siyah boya yada önceden kalma açma işlemi olmayacak.

 Lakin saçlarınızda eskiden kalma birçok kimyasal işlem var ama hala mavi balyaj kırmızı balyaj sarı balyaj yada turuncu balyaj gibi renkler atmak istiyorsanız aşağıda kaynaklı renkli balyaj atmayı tavsiye ederim.

DOĞAL YADA KAHVE TONLARI OLAN SAÇ TİPLERİ İÇİN ANLATIM.

(yapmak istediğiniz işlemi lütfen küçük bir tutam saç ayırarak deneme yapın becerebiliyorsanız diğer yerlere de uygulayın)


1)mavi balyaj boyası oksidansız çalışan boyalardan alınacak jeans color mavi uygundur
2)toz açıcı alınacak.
3)%12 lik oksidan alınacak.

Saç uçlarına nasıl mavi balyaj atılır onu anlatacağım.


1-Önce toz açıcımızı %12 lik oksidan ile karıştırarak homojen bir kıvama getirelim.
2- Çok cıvık olursa kızıllık bırakır çok katı olusa süremezsiniz, ikisinin ortası olsun.
3- Hazırlanan bu karışımı saçlarımızın neresini mavi yapmak istiyorsak oralara sürerek aliminyum folyo ile röfle yapan kuaför stilinde açıcı iyice yedirilerek paketleyelim. Açıcının iyi değmediği yerler turuncu olur ona göre güzel sürülmelidir.Bir arkadaştan yardım alınmalıdır. Elinize değmemelidir.
4-Saçlar folyonın üzerine koyularak fırça yardımı ile sürülmelidir.
5-Diplere asla değmeyecek sadece uçlara yakın olsun. Yada dipten 1-2 santim geriden yapın.
6-Paketlenen saçlar ortalama yarım saat sonra açılıp kontrol edilmeli platin sarısına yakın değil hala kızıllık var ise boya fırçası yardımı ile az daha hazırladığımız açıcı sürülebilir. Saçlarınızı açarken beyaz olması gerekmez sarı tonuna kadar açılsın yeterli.
7- Saçlar platin sarısı kıvamına gelince paketler sırayla açılmalı şampuan ile yıkanmalıdır.
8-Şampuan ile yıkanan saçlar kurutulup aldığınız mavi boya jeans color  ile boyanarak oksidan kullanılmadan sadece çeşme suyu ilave ederek direk sürülerek yarım saat bekletilmelidir. Daha sonra yıkanmalıdır. 

 Mavi boyayı paketlerseniz daha iyi sonuç alırsınız. paket yapmadan da sürebilirsiniz. Saçlarınızdaki mavilik bir kaç hafta içerisinde aktıkça mavi boya ile tekrar boyanabilir. Ayrıca toz açıcı bir daha asla kullanılmaz.

Pembe balyaj nasıl yapılmalıdır?

Yeşil balyaj nasıl yapılmalıdır?

Turuncu balyaj nasıl yapılmalıdır?

Bakır balyaj nasıl yapılmalıdır?


 diyorsanız mavi balyaj için anlattığım herşey bu renkler içinde geçerlidir. Yani önce platin sarısına çevrilecek daha sonra istediğiniz mavi, pembe, yeşil, turuncu hangisi tercihinizse sürülecek. İşlem sıralamalarını doğru yapın. Jeans color su bazlı boyalar için bu anlatım şekli daha uygundur.
1) Önce tutamlar platin sarısına çevrilecek
2)Sonra şampuanla yıkanacak
3)Sonra kurutulacak
4)Platin olan yerlere istenilen su bazlı renk boya sürülecek
5)Yarım saat beklenip durulanacak
6)Son işlem için şampuan kullanmayın
7)Bir kaç hafta sonra akmış ise renk tekrar açma işlemi YAPMADAN!!! sadece daha önce sürdüğümüz renk tekrar sürülerek renk tazelenecek. Yani önceden mavi yapmış isek saçımızın ucunu, bu mavi aktığında sadece mavi rengi aynı yere sürerek rengimizi tazeleyebiliriz.

Kaynakla renkli balyaj yapma işlemi



 Bu saç boyama işlemini kendi saçınıza hiçbir şekilde boya değmesini istemiyorsanız yada renkli balyaj atmak için saçlarınızın sağlığı iyi değilse rahatlıkla tavsiye edebilirim. 
Yani saçlarınıza kırmızı balyaj nasıl atılır boncuk kaynakla öğretelim. 

 Şimdi su bazli balyaj boyaları örneğin jeans color gibi boyalar eğer saçlar platin sarısı gibi açık değil ise renklerini tam olarak vermezler.

 Bu nedenle boncuk kaynak ile renkli bir balyaj atmak istiyorsanız platin sarısı tonunda hazır açılmış boncuk kaynak saç alacaksınız. Platin sarısı boncuk kaynak satın alın ki birde saçı açmak için uğraşmayın. 

 Aldığınız platin sarısı boncuk kaynaklı saçı istediğiniz renk jeans color saç boyası ile boyayın yaklaşık yarım saat sonra durulayın sadece krem yapın. Ardından kurutun. Renklenmiş olan saçımızı bir misina yada tığ yardımı ile sizin saçınızı boncuğa geçirin boncuğu saç dibine 1 cm yakınına kadar yanaştırın ardından kaynağın ucundaki keratinli kısmı boncuğa takıp bir pense ile sizin kendi saçınıza sıkıştırın.

 Bu şekilde renkli balyajlarımızı saçlara dağıtıp istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz. Avantajlı kısmı sizin saçınızın hiçbir şekilde zarar görmemiş olmasıdır.Bu renkler havlunuza renk verebilir dikkat..

Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder