20 Temmuz 2013 Cumartesi

Saçlarım Elektrikleniyor Diyorsanız İşte Çözümü

 Elektriklenen saçlar genel olarak sürekli tekrarlar. Bazı saç tiplerinde çok fazla görülmektedir. Hatta   Kendim bizzat dax gibi bir ürün sürdüğüm halde elektriklenmesini önleyemediğim saç tipleri ile karşılaştığım olmuştur.

 Genel olarak kuaför arkadaşlar ben dahil saçlarım elektrikleniyor diye şikayet eden müşterilere dax gibi veya hafif yağlı biryantin dediğimiz ürünler tavsiye ederiz. Ayrıca benim önerim antistatik tarak ve fırçalar kullanma yönünde olacaktır. Bu tip Antistatik saç ürünleri saçtaki elektriklenme sorununu  çözmeye yardımcı olarak tercih edilmelidir.

Saçlarım Elektrikleniyor Diyorsanız İşte Çözümü

 Çoğu zaman fön çektiren bir müşteri tarafından saçtaki elektriklenme sorunu yüzünden elektrik çarpılmasına maruz kalmışımdır. Bu tip saça sahip olan müşterilerimize eğer düz saç seviyorlarsa brezilya fönü nü de tavsiye ederim. Brezilya fönü yaptırmak için eğer saç sağlığınız buna musait ise saçlarınızdaki elektriklenmeyi nasıl aldığını da göreceksiniz. Brezilya fönü saçın üzerine yapışan keratin sayesinde elektriklenmeyi oldukça azaltır. Hatta bazı saçlarda neredeyse elektriklenmeyi sıfıra kadar indirdiği görülmektedir.

 Kontrolü zor saçları da sakinleştirir. Asi sürekli kabaran saçlarda da oldukça etkili olan brezilya fönü mat ve parlamayan saçlara da parlaklık kazandırdığını görebilirsiniz.

 Peki brezilya fönü nü yaptırmak istiyorsunuz fakat her zaman düz saç sevmiyorsunuz bu durumda ne yapmalıyım derseniz anlatayım. Brezilya fönü yapılan bir saç bildiğiniz gibi düzleşmektedir. Fakat kuaförden çıkmış gibi de olmayacaktır genellikle. Eğer saçlarınız kıvırcık ise zaten fönlü gibi de durmayacaktır. Eğer banyodan çıktıktan sonra saçınıza köpük yada jöle gibi bir ürün kullanıp vigo ile kurutursanız saçlarınız dümdüz olmayıp dalgalı bir şekil alacaktır. Yani brezilya fönü yaptırır isem hep düz kalacak diye korkmayın. Yalnız hafif bir dalgası var ise saçlarınızın brezilya fönü saçlarınızı fönlü gibi yapabilir. Bu durumda da bir dalga maşası ile dalgalı şekil verebilirsiniz..

Elektriklenen Saçlara Ne Gibi Ürünler Kullanılır

 Elektriklenen asi saçlara eğer fön çektirilmiyorsa dalgalı kullanılacaksa köpük jöle yada sert veya ıslak jöle ile şekil verilebilir. Jöle sürülen saç eğer üst resimdeki gibi bir vigo yardımı ile kurutulursa saçlar daha az kabarıp daha iyi dalga verilebilir. 
 Fakat düz bırakılacak bir saç tipi ise antistatik bir tarak yada fırça yardımı ile şekil verilebilir.

İyonlu Fön Makinesi, İyonlu Saç Kurutma Makinesi

 Elektriklenen saçlara bir diğer önemli tavsiyem ise iyonlu saç kurutma makinesi olacaktır. İyon teknolojisi sayesinde saçlarınız elektriklenmeyerek ve daha parlak görünecektir.

 Aynı zamanda iyonlu saç düzleştiriciler de tavsiye edilir. Fakat saç düzleştiriciler her gün kullanılmaz. Her gün bilinçsizce kullanılan saç düzleştiriciler bir süre sonra saçlar üzerindeki nem tabakasını yok ederek saçlarınızda yanma yapabilir. Haftada bir iki kez kullanmanızı tavsiye ederim. Fazlası zararlı olacaktır. Buraya tıklayıp Darty.com.tr den iyonlu fön makinanızı güvenle alabilirsiniz.Özellikler bölümünde iyon konturolu evet yazanı alacaksınız. Philips ve babyliss markalarında görmüştüm.

İyon teknolojisi kullanılan ürünlerde saçtaki elektriklenmeyi yok etmede büyük ölçüde etkilidir.


Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder