20 Temmuz 2013 Cumartesi



Karamel saç nasıl boyanır.
Saçrenginizi değiştirmek ve karamel boyamak istiyorsanız önceki saçınızın rengini bilmek gerekiyor.
Karamel saç rengi açık bir ton olduğu için eğer saçlarınız koyu bir renk ise direk boyayı sürerseniz sonuç hüsran olacaktır.

Hiç boya olmayan bir saç için karamel renk yapımı:
Eğer saçlarınızda hiç boya yok ise ve altın karamel bir saç rengi istiyorsanız herhangi bir boya markasının karamel tonunu uyguladığınızda renk koyu kahve hafif kızıl bir sonuç alabilir. Çünkü karamel açık bir renk olduğundan doğal bir saça uygulandığında boyanın saçı açma gücü çok yüksek olmadığı için koyu çıkabilir. Yani saçlarınızı koyulaştırmaz fakat açık bi karamel yakalamak güç olacaktır. Eğer saçlarınız kumral tonlarında ise doğuştan o zaman karamel tek seferde tutabilir.
Peki ne yapmak lazım. Bu durumda bir defaya mahsus saçınızı açıcı ile açıp öyle boya yaparsanız karamel renk daha iyi tutacaktır. Daha sonraki boyamalarınızda dip boyası yapar iken açmaya gerek kalmadan boyayabilirsiniz.
Herzamanki gibi benim tavsiyem ense bölgenizten küçük bir tutam üzerinde deneme yapmanız olacaktır. Palette altın karamel rengini çok başarılı buluyorum. Yüzde elliden fazla beyaz saçı olanlarda açıcı ile açmadanda boyanabilir.

Boyalı bir saçı karamele çevirmek:
Kesinlikle boyalı bir saç rengi örneğin defalarca kahve tonuna boyanmış bir saç; saç açıcı ile açılmadan asla karamel renge dönmez. Boyaların boyalı saçı açma gücü olmadığından sadece dipleriniz karameli tutar fakat boyalı olan yerleriniz aynı kalacaktır.
Saç açıcı ile saçlarınız eğer dore tonlarında bir sarıya dönebiliyor ise karamel rengi yakalama olasılığınız yüksektir.
Saçlarınız mavi siyah, siyah, kırmızı kızıl, koyu kızıl, kına gibi bir renge defalarca boyanmış ise; saç açıcılar bu tip saçları sarıya çevirme olasılığı çok ama çok düşük olduğundan sadece koyu bakır kahve, koyu kızıl kahve yada koyu çikolata kahve renklerine dönme olasılıkları daha fazladır. Karamele dönemezler.
Çikolata kahve, koyu kahve, koyu kumral, kumral, bakır kahve, koyu kestane vb tonlar ise saç açıcı ile kusturulup tekrar karamele boyanabilir.

Eğer saç açıcı ile kusturulup dore tonlara çevrilmiş bir saç rengi palette altın karamel rengine boyanırsa %80-90 olasılıkla aynı rengi yakalarsınız.








Tagged: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder