20 Temmuz 2013 Cumartesi


Saçlarımı Nasıl Bakır Kızılı yapabilirim.
Bakır saç rengi boya yapabilmek için nasıl bir bakır saç tonu istediğinizi bilmek gerekiyor. Fakat bizim buradaki bakır saç rengi boya tarifimiz açık bakır tonlarında olacak. Yani canlı Bakır kızılı tonunu tarif edeciğim. Canlı ve açık bakır saç tonunu yakalayabilmek için saç renginizin açık olması gerekiyor. Yani hemen hemen hürrem sultan tonlarında bir bakır kızılı saç rengi boyamak istiyorsanız, boyaya başlamadan önceki saç renginizin en az koyu sarı tonlarında olması gerekli. Eğer saç renginiz koyu ise bakır saç rengini boyarsanız saçlarınız kahve bakır arası bir ton olarak çıkacaktır. Hatta koyu kızıl bakır gibide çıkabilir. Boyalı bir saç renginiz var ise örneğin çikolata kahve gibi gene açık bakır kızılı gibi bir ton ile boyadığınızda saçlarınızın yeterince tutmadığını hatta bakır ile alakası olmayan bir saç rengi çıktığını görursünüz.

Peki canlı ve açık bakır kızılı nasıl boyanır. Bakır saç boya rengi numaraları burada.
Şimdi eğer canlı ve açık bir bakır kızılı boya yapabilmek istiyorsak doğal bir saça sahip olanlar saçlarını biraz kusturmaları gerekiyor. Saç renginizi herhangi bir açıcı ile biraz açabilirseniz daha canlı bir bakır saça sahip olursunuz. Saç rengini açma işemini ana sayfadada bulabilirsiniz. Diyelimki saç renginizi açtınız hangi numaraları kullanabilirim diye soruyorsanız MATRİX 8CC GÜZELBİR BAKIR RENGİDİR. Birde FRAM 2001 8TRP 9TRP TONLARIDA ÇOK KALİTELİ BAKIRLAR ÇIKARIYOR. Bu numaralar benim kullandığım ve çok canlı bakırlar elde ettiğim tonlardır. %70 ten fazla beyazı olan bayanlar saçlarını açmadan bakır saç rengine boyayabilirler.
Eğer boyalı bir saça sahipsaniz ve zemin renginiz koyu bir tonda ise örneğin kestane, yada koyu çikolaya gibi gene saçrenginizi açmanız gerekli. Boyalı saçı açma işlemi anasayfada mevcut. Eğer sizler saç renginizi güzel bir şekilde açabildiyseniz yukarıda tavsiye ettiğim tonlardan biriyle canlı bakır kızılı rengini yakalayabilirsiniz.
Saçlaruınız röfleli ise direk canlı bakır kızılı tonuna boya yaparsanız açıklı koyulu bir bakır kızılı saç rengine sahip olursunuz ki benim beğendiğim bir tondur.

Canlı bakır kızılı saç rengi için %6lık oksidanlar yetersizdir. En az %9 yada % 12 lik olması gereklidir. Bekleme süresi ısı vermeden yarım saat 45 dakikadır. Bakır kızılı saç rengi için 60 gr boya için 60 gram oksidan kullanılmalıdır.
Herzamanki gibi tavsiyem burada anlatılan bilgileri bir tutam ense bölgenizden saç ayırarak deneme yapın. Becerebiliyorsanız tamamını yapabilirsiniz. Canlı bir bakır saç rengi için saçlarınızın rengi açık ise direk boya yapabilirsiniz. Bakır saç rengi siyah boyalı yada boyasız bir saçın üzerine uygulandığında çok kötü bir renk aldığını görürsünüz. Canlı bir bakır saç rengi için saçınızın rengini açmanızı öneriyoruz fakat saçlarınız aşırı yıpranmış ise saç açma işlemini yapmamanızı tavsiye ederiz..

Saçlarımı nasıl ateş kızılı yapabilirim?
Saçı ateş kızılına çevirme işlemi yapmadan önce bana göre saç doğal bile olsa hafif bir saç kusturma işlemi yapılması daha iyi sonuç verecektir. Ateş kızılı boyasız saça yani doğal saça yapılabilsede yinede yeterince ateşli olmacaktır. Boyalı bir saçı ateş kızılına çevirmek zaten hüsran olur. Boyalı derken eğer saçın zemini sarı ise oldukça ateşli bir kızıl olur. Fakat koyu bir tona boyanmış ise zemin açmadan ateşkızılı olması mümkün olmayabilir. Süreceğiniz ateş kızılı saç boyası koyu çıkacaktır.

Doğal saç rengini ateş kızılına çevirme işlemi:
Boyalı saç rengini ateş kızılına çevirme işlemi:
devam edecek................

Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder