20 Temmuz 2013 Cumartesi


Çam Terebentini Nasıl Kullanılır

 Bir kuaför olarak bitkisel yollarla saç uzatma denince benim aklıma ilk gelen ürün çam terebentini (çam esansı) dir.
 Terebentin bilindiği üzere çam ağacından yapılmaktadır. Saçlarımı hızlı uzatmak istiyorum diyorsanız bir adet çam terebentini alacaksınız. Almış olduğunuz çam terebentini ni kremsiz bir şampuana karıştırarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bayan erkek fark etmez kullanabilirsiniz.

  Çam terebentini neden saç uzatır derseniz, Çam tebentin i saç köklerindeki kılcal damarları harekete geçirerek saçların baş derisine daha iyi tutunmasının yanında daha hızlı uzamasını da sağlar. Yani saç dökülmesine de faydası olduğu bilinmektedir. Saç dökülmesini de bitkisel  yollarla engellemiş olursunuz.

 Saçlarım gürleşsin diyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca saçlarınızın arasında zayıf tüy şeklindeki gördüğümüz küçük saçlarda zaman la kalınlaşıp uzadığını fark edersiniz. Dolayısı ile saçların daha gürleşmesine yardımcı olur.

Çam Terebentini Saça Nasıl Uygulanır Tarifi

Çam terebentini yani halk arasında çam esansıda denilen bu ürün saça uygulama şekli olarak benim önerim önerim krem siz bir saç şampuanına karıştırılması yönünde olacaktır.

 Kremsiz şampuan dememizin nedeni saç kremi baş derisine uygulandığında bazı kişilerde saç dökülmesine neden olduğu bilinmekte. Ayrıca saç kremi baş derisine uygulandığında saçların daha çabuk yağlandığı gözlenmektedir. Kişinin saçlarında mevcut bir saç dökülmesi var ise kremli şampuanlar bunu tetikleyebiliyor.

 Özellikle beylere kremli şampuan asla önermiyoruz. Eğer saçları çok uzun ve dolaşıyorsa kremi ayrıca baş derisine değmeyecek şekilde kullanabilirler.

 Bu nedenle saç terebentini ni kremsiz bir şampuana ilave etmeleri gereklidir. Saç dökülmesi çok yoğun ise 100ml bir şampuana 10-15 damla olacak şekilde çam terebentini ilave edilir. Ve artık saçlar bu şampuanla yıkanır. Markalara göre değişiklik gösterebilir. Kullanma kılavuzları okunmalıdır.

 Saç dökülmesi çam terebentini ile bir yıkamada sonuç vermeyecektir. Fakat kullandıkça dökülmelerin azaldığını sizlerde göreceksiniz. Şahsen ben kullanmıştım ve faydasını gördüm.

 Çam terebentinini şampuana ilave ettiğinizde şampuanınızın daha sıvı olduğunu görebilirsiniz. Bozulduğunu düşünmeyin. Benim kullandığımda da sıvı hale gelmişti bu şekilde kullanabilirsiniz.

 Banyoda saçlarınızı yıkar iken çam terebentinli şampuanınız ile saçlarınızı köpürtüp hemen durulama yapmayın. Köpüklü şekilde saçlarınızda biraz bekletebilirsiniz. Gözlere kaçırmamakta fayda var.

 Başka şekilde kullanımları da olabilir. Fakat en pratik yolu bence bu. Çünkü hemen hemen hergün banyo yapıyoruz. Bu şekilde kullanır isek her gün çam terebentinli saç bakımı yapmış oluruz.


Hızlı saç uzatma tavsiyeleri.

Dax spergro Amerika dan gelen içerisinde 10,yada 11 bitki yağı bulunan bir saç bakım yağıdır. Bu saç bakım yağı saç dökülmesine de aynı zamanda iyi gelmektedir. Benim dökülme için  kullanan müşterilerimizin saçlarının daha hızlı uzadığını söylediklerine çoğu kez şahit olmuşumdur. saçlarım daha hızlı nasıl uzar diyorsanız dax spergroyuda tavsiye ederim.

 Kadın erkek kullanılabilir. Evde saç boya işlemi yapıyorsanız kalan boyanızı uçlara sürer iken 1 çay kaşığı dax spergro ilave ederseniz boyanın içine saçlarınızın daha yumuşak olduğunu da fark  edersiniz.
Saçlarıma bitkisel yollarla bakım yapmak istiyorum diyorsanız hem dip hemde uçlar için dax spergroyu kullanabilirsiniz.

Bitkisel saç bakımı yapılan saçlar yılın 365 günü yapılması önerilmez. Bitkisel saç bakım yağlarını haftada 1 kullanmak daha mantıklıdır. Terebentinli şampuan her banyoda kullanılabilir.

Bioblas Şampuan İşe yarıyormu?

Saç bakımı yapar iken kullanılan bir üründen hemen sonuç görmek ister insanlar, oysa bir saç bakım ürünü özellikle bitkisel olanlar en az 2 hafta sonra faydası olduğunu görmeye başlarsınız.

 Ben saçlarıma bioblas şampuan almıştım saç dökülmesini engellemek için bir şişe bitti fayda görmedim fakat ikinci şişeyi aldığımda faydasını görmeye başlamıştım. Tabi ki biz erkeklerde giden çok az geri geliyor. Kadınlarda ise yaş fark etmeden dökülen saçlar geri geliyor. Yani 50 yaşındaki bir erkekte kolay kolay dökülen saçlar geri gelmez iken 50 yaşındaki bir bayanda dökülen saçların yerine yenilerinin geldiği görülmektedir.

 Bioxcin Şampuan Gerçekten İşe Yarıyormu?

Bioxcin saç dökülmesi şampuanı da kullandığımda bir şişe bitmeye yakın etkisini göstermeye başlamıştı. Tabiki bu durum kişiden kişiye göre de değişkenlik gösterebilmektedir.

Ama kalite yönünden iyidir. Yanlış hatırlamıyorsam bioblas ve bioxcin şampuanlarını biota adında bir firma üretiyordu. Yani iki üründe aynı firmanın diye hatırlıyorum. Bir ürün eczane kanalına diğer ürün market parfümeri kanalına veriliyor sanırım. Tam içerik şu an hatırlamıyorum ama bioxcin ve bioblas aynı firmaya ait diye ben hangisinde kampanya var ise onu alıyorum zaman zaman...




 Hamilelikte Saç Dökülmesi Nedenleri 


   Araştırmalara göre hamile bayanlarda saç dökülmesi nedenlerinin en belirgin etkilerinden bazıları beslenmeye bağlı demir eksikliği olduğu bilinmekte. 
 Demir yönünden daha zengin besinleri tüketmekte fayda vardır. Bazı bayanlar hamilelik dönemlerinde aşırı iştahsız ve sürekli kusma görüldüğünden beslenmeye çok dikkat edilmesi yönünde uyarılara dikkat edilmelidir.  Bunun yanında hamilelik hormonlarının vücuda olumsuz yönde etkilerine bağlı olarak da saç dökülmesinin nedeni olduğunu söyleyen uzmanlar bu durumun geçici olduğunu bildiriyorlar.
 Yapılan araştırmalar bu tip saç dökülmelerinin hamilelik bitiminde son bulacağını göstermekte. Konunun uzmanlar hamilelik bitiminde hormonlar doğal seviyelerine doğru düzeldiğinden saçlarınızda birkaç ay içerisinde eski haline kavuşacaktır şeklinde yorumluyorlar.
 Tabiki sizlerde hamilelik döneminde saçlarınıza bakım yapmayı unutmayın. 
Örneğin bioxcin femina hamilelik sonrasında kullanacağınız ideal bir bitkisel şampuandır.
 Bioxcin femina içeriğindeki beta-sitosterol katkısı ile hamilelik sonrasında mükemmel bir saç bakım şampuanı olarak tavsiye ediliyor.

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder