20 Temmuz 2013 Cumartesi


Brezilya fönü 2012 dede oldukça popüler. Lakin bilinmesi gereken en önemli husus formandeit denilen sağlıga oldukça zararlı bir madde içeren ürünlere dikkat edilmesi gerekiyor. Formandeit içeren ve piyasada oldukça ucuza satılan bu tip brezilya fönü keratinine çok ama çok dikkat edilmesini şiddetle tavsiye ederim.
Piyasada fırsat ürünü diyerek inanılmaz ucuz fiyatlara brezilya fönü yapılmakta. Tabiki bu kadar ucuz yapanlar sahtekardır demekte yanlış olur. Dürüst çalışan kuaför arkadaşlarımız sadece reklam olsun diye hiç para kazanmadanda bu tip kampanyalara katılabiliyorlar.
Bunun dışında içerisinde fermandeit içermeyen brezilya fönü zararsız olduğu gibi saçlara keretin yüklediği için faydası bile vardır. Her 3-5 ayda tekrar yaptırılabilir. Yıpranma yapmaz. Daha parlak bir görüntü verir. Gönül rahatlığı ile yaptırılabilir.
Piyasada fermandeit içermeyen tek kullanımlık brezilya fönü keratini yaklaşık 90-100 TL ye satılırken 50 -60 Tl ye brezilya fönü yapanlar biraz düşündürücü değilmi?
Eğer bir brazilya fönü yaptırmak istiyorum diyorsanız kullanılan ürünü görüp öyle yaptırın çünkü ürünün üzerinde fermandeit içermez yada 0 fermandeit yada no fermandeit gibi ibareler vardır. Bu duruma dikkat ederek brezilya fönü yaptırabilirsiniz...

Hangi Saçlara Brezilya Fönü Yapılmaz

Hangi saçlara brezilya fönü yapılmaz tavsiyelerim. Aşırı yıpranmış saçlara ve platin sarısı kadar açıcı ile açılmış saçlara brezilya fönü önerilmez.
Bu tip yanmış olan saç keratin ile presin birleşmesi ile tamamen kopabilir. Çok yıpranmış saçlara brezilya fönü yapılmaması gerekir. Aldığım eğitimlerde kopmaya yakın saçlarda yada lastikleşmiş olan saçlarda brezilya fönünün daha kötü sonuçlar doğuracağı yönünde idi. Zaten mantık ile hareket edersek eğer keratin pres ile saça yapıştırılıyor. Pres yaklaşık olarak 200-230  derce Bu sıcaklıktaki pres saça sürülmüş keretin ile birleşince yıpranmış olan saça resmen kavurucu bir sıcaklık eklenince saç tamamen eriyor ve yanıyor.
Bu tip saçlara brezilya fönü yapmayın yaptırmayın.

Bu arada eğer saçlarınız aşırı yıpranmış ve kopuyor ise brezilya fönü dediğimiz keratini pres yaptırmadan saçınıza uygulatabilirsiniz. Fakat asla pres yapılmayacak. Bu uygulama kopmalarınızı azaltacaktır. Aşırı yıpranmış saçlara iyi gelir.Unutmayın pres yapılmadan..

Yıpranmış Saçlara Brezilya Fönü Yapılırmı?

Yıpranmış saçlara brezilya fönü saçın sağlık durumuna göre yapılabilir. Eğer saç lastikleşmiş ve kopma durumunda değil ise brezilya fönü yapılabilir. Bu tip saçlara brezilya fönü uygulaması yapılırken presin ısı derecesi mutlak suretle düşürülmelidir. Yani 200-230 derece asla olmamalıdır. 100 ve 150 derece saçın durumuna göre ayarlanmalıdır..

Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder