19 Temmuz 2013 Cuma

Evde Saçlarımı Nasıl Dalgalı Yapabilirim 2013

Evde saçları en pratik dalgalı yapabilme yöntemi olarak benim önerim oldukça pratik kullanımı olan sihirli bugidiler.

Bu sihirli bugidiler ile 5 dk içinde saçınızı sarıp fön ile kurutup muhteşem dalgalara sahip olacaksınız.

Kullanım kolaylığı açısından bence her evde bulunması gerekli diye düşünüyorum. Ayrıca sprey yada köpük kullanarak sarıldığında yıkamadan 2-3 gün rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yakıcı pres yada maşalarla saçlarınıza zarar vermektense bence oldukça sağlıklı olan sihirli bugidiler bana göre sudan ucuz. Araştırdım en uygun fiyatı buldum. Bende buradan alıp dükkanımda satıyorum. İncelemek isterseniz resmin üzerine tıklayıp kişisel bakım bölümünden ürünü ve videosunu inceleyebilirsiniz. Bu arada saçlarınız çok gür ise 2 pk almanızı öneririm..





SAÇLARIMI NASIL KIVIRCIK YAPABİLİRİM?


Saçlarımı nasıl kıvırcık yapabilirim sorusuna 2 vevap vereceğim. KALICI olarak yani en az 6-12 aylık bir kıvırcıkmı yoksa yıkadığımda geçsin diyebileceğiniz bir kıvırcıkmı?

Eğer yıkadığımda geçsin diyorsanız bir kozmetik dükkanından parmak kalınlığında sosis bigudi
almalısınız. Bir kişi için yaklaşık 20-40 bugidi yeterli. Yanlız birçok bugidi çeşidi olduğundan saçlarımı kıvırcık yapmak istiyorum diyorsanız sosis bugidi en uygun olanı.

Evde saçlarımı nasıl kıvırcık yapabilirim?resim alcamsatcam.com dan alıntı
Resimde gördüğünüz tipte bir sosis bugidi ile saçlarımı nasıl kıvırcık yaparım derdinden kurtaracaz sizi.UYGULAMA: banyo yaptıktan sonra saçlarınızın suyunu iyice alın. Eğer bihayli kıvırcık istiyorsanız saçlarınızı tamamen kurutun. Bir adet çok sert olmayan saç köpük jöleyi saracağınız tutama biraz sürerek otutamı sosise sarın. saçlarınızın tamamını bu şekilde sardıktan sonra fön makinası ile vigolu olursa daha iyi olur 15-30 dakika sarılmış olan sosislere tutarak saçlarınızı kurutun. Eğer vaktiniz var ise 10 dk arayla kurutursanız daha iyi olur. Dikkat edin sosisleri eritmeyin. Aşırı sıcak tutmayın. Daha sonra sosislerin bir tanesini açarak kurumuş mu kontrol edin zaten kurumuş ise kıvırcık duracaktır. Kabarık bir görüntü istiyorsanız ellerinizle saçlarınızı dağıtabilirsiniz.Saç sarma işlemini eğer rahat edebilirseniz nemli saça köpük vs sürmeden yada sürerek sarıp sabaha kadar bekletebilirsiniz o zamanda saçlarınız kıvırcık olacaktır. Her 2 durumdada saçlarınızı kurutmadan açarsanız saçlarınızın kıvırcığı hemen bozulur dikkat. Köpük jöle dışında jöle kullanılmaz. Köpük jöle yerine biraz saç spreyi de olabilir.(isterseniz anlattığım bilgileri bir tutam saç üzerinde deneyip beğenirseniz tamamına uygulayın)..

EĞER EVDE SOSİS YOK İSE NE SAÇLARIMI  KIVIRCIK YAPABİLİRİM
En çok sorulan sorulardan biride bu evde saçlarımı nasıl kıvırcık yaparım. Kıvırcık saç yapmak tan kastınızı öğrenelim ilk önce. Burada bir tarif vereceğim bu tarife uyarak yukarıdaki resime benzer bir kıvırcık yapabilirsiniz.
Mazemeler.

1-bildiğimiz aliminyum folyo
2-gazete kagıdı.
3-varsa örgü lastiği

Şimdi sizlere herkesin evinde rahatlıkla bulunan bu mazemelerle saçları nasıl kıvırcık yapmayı öğreteceğim.
Bir tek şey istiyorum tarif edeceğim yöntemle bir tane deneme yapın daha sonra heryerini sarın.

1-Aliminyum folyoyu 30cm e yakın kesin (1tane kesin beğenirsek 15-20 tane yapacağız)
2-aynı ölçüden 1-2cm daha kısa gazete kağıdı kesin gazetenin eni boyu kestiğiniz folyoya göre olsun kenarlardan 1-2 cm kısa olursa iyi olur.
3-Şimdi folyo yu masanızın üstüne koyun onun üzerinede gazeteyi koyun ve yuvarlamaya başlayın gazetenin amacı yapacağımız bugidiyi biraz kalınlaştırmak.sarma sarar gibi yuvarladığımız folyomuz parmak kalınlığı yada biraz daha büyük olabilir iki ucunu sıkıştırınki açılmasın.
4-Şimdi aliminyum folyodan bir karıştan uzun bir bugidi yaptık. Aliminyum daha iyi ısınıp ve ısıyı yaydığı için daha güzel sonuçlar veriyor.
5-Evet şimdi ense bölgenizden 2-3 parmak kalınlığında bir saç ayırın,
6-saç temiz ve kuru olmalı. Eğer evde köpük jöleniz varsa biraz ayırdığınız tutama sürün. Yoksa çok hafif bir sprey sıkın oda yoksa hafif nemli olabilir.
7-Şimdi bu tutamın dibine aliminyum folyonun ucunu bukerek saçı sıkıştırın ve saçı folyoya döndere döndere sarın; saçın uç kısmını örğu lastiği ile tutturursanız iyi olur. yoksa sardığınız saçın ucunuda folyonun uç kısmını bükerek sıkıştırın. Oda olmazsa bir parça folyo koparıp uc kısmının üstüne dolayınki saçlar açılmasın.
8-Şimdi fön makinesi yardımıyla bu tutamı kurutun. İyice kuruduğundan emin olunca bugidiyi çıkarın.
9-Mükemmel bir dalga çıktığını göreceksiniz.(bu sırrıda kimseye vermezdim ya hadi kıymetimi bilin)
10-Sonucu beğendiyseniz bu gazete ve folyo yardımı ile yaptığımız kıvırcık saçın dalga tiplerini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bugidilerimizin kalınlıklarını istediğimiz gibi ayarlayalım harika kıvırcık saçlar elde edelim.
Evde saçlarımı nasıl kıvırcık yaparım diye düşünmeyin. İşte bu yöntemle istediğiniz kıvırcık saçları yapabilirsiniz. Saçları kıvırcık yapma yöntemi bu kadarla sınırlı deyil tabiki. Kalem kalınlığında bir aliminyum bugidi ile çok kıvırcık saçlar yapabilirsiniz. Yada daha kalın bir aliminyum bugidi ile daha iri dalgalar elde edebilirsiniz.
DEDİĞİM GİBİ ÖNCE 1 TANE DENEYİN SONRA 15-20 BUGİDİ HAZIRLAYIP HEPSİNİ SARIP SONRA AYNI ANDA HEPSİNİ KURUTABİLİRSİNİZ. HAFİF KÖPÜK JÖLE İLE SARILIRSA SAÇ DAHA TUTUCU OLUR. DİKKAT: FÖN MAKİNASI İLE İYİCE KURUTUN EĞER TAM KURUMAZSA DALGALAR ÇABUK BOZULUR..

Bu sarma tekniği saçı kıvırcık yapma olarak biliyoruz ama perma gibi deyildir. Yıkadığınızda bozulur. tekrar yaparsınız.




Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder