19 Temmuz 2013 Cuma

Saçlarım Çok Mat İşte Çözümü

Saçlarım çok mat diyorsanız burada vereceğim tavsiye ile artık parlak saçlara kavuşacaksınız. İnternette saç nasıl parlar diye araştırma yapanlar dikkatimi çekti bu nedenle bu yazıyı yazma gereksinimi duydum. Çünkü o kadar bilinçsizce yapılan tarifler vardı ki kaş yaparken göz çıkaracak cinsten. Bir bayan soruyor saçlarım çok mat ne yapmalıyım. Cevap iki yumurtanın akını sarısından ayır sonra içine biraz zeytin yağı koy sar saçını beklet işte parlak saç :) kek tarifi veriyorlar zannettim önce .) doğrumu okudum diye bir daha baktım doğru aman Allah ım daha neler neler...
 Değerli hanımlar saçlarınıza yağ sürüp bekletip yıkamak saçlarınızı parlatmaz. Kaldı ki saçlarınızı daha çok yağlandırabileceği için tozu kiri daha çok üzerine yapıştırıp matlaşmasına neden olabilir.Birde zeytinyağı yada badem yağı gibi ürünleri saçtan çıkarabilmek için defalarca şampuan yapmanız gerekecektir. Ardından sıcak su kullanmadan saçlarınızı yağdan arındıramayacağınızı da eklersek çok sıcak su saçlarınızı daha da matlaşmasına neden olacaktır..
Ben bir kuaför olarak sadece doğal olan saçlarda yani hiç boya değmemiş tipteki saçlarda bu tip halis zeytinyağı yada badem yağı gibi ürünlerin kullanılmasını doğru buluyorum. Bunun dışında saç boyası ile boyanmış yada röfle ile yıpranmış saçları zeytinyağı yada badem yağı gibi ürünler parlatamayacak dır. Peki mat saç nasıl parlar yazının devamında anlatacağım..

Saç Neden Matlaşır

Saçlarım parlamıyor neden? sorusunun cevabını tersinden ele alalım, saç neden matlaşır? Saçların matlaşmasındaki  en büyük etkenlerden bir tanesi, saçlara yapılan birtakım kimyasal işlemlerden dolayı saçın nem tabakasının yok olması durumudur. Yani saça parlaklığını veren bir nem tabakası vardır. Saç birtakım işlemlere maruz kalınca bu nem tabakası yok olur saç kurur ve zamanla matlaşır. Matlaşan saçlar dikkat ederseniz zor taranan, banyoda açılmayan saç tipleridir genel olarak. Saçların matlaşmasındaki en büyük etken sadece saç boyaları değildir. Örneğin 230 derecelik bir saç düzleştirici de saçlarınızda hiç boya olmasa dahi saçlarınızı matlaştırabilir. Tabi kullanıma bağlı olarak bu durum değişkenlik gösterecektir. Bu tip bir saç düzleştirici işlemi nasıl olur da saçlarımı kurutur derseniz hemen anlatayım. Örneğin saçlarınız kuru ve üzerinde bir damla bile su yok. Saç düzleştirici yi 220-230 deceye ayarlayın makine ısındıktan sonra saçınıza düzleştirme işlemi yapmaya başlayın. O anda saçlarınız kupkuru olmasına rağmen saçınıza düzleştirici yi sürdüğünüz anda buhar çıktığını  fark edeceksiniz. Bu şu anlama gelir. saçlarınızdaki kalan nem buhar olup uçuyor. Önce düzleştirici saçlarınızı daha parlak gösterirken zamanla dahada matlaştığını hatta hafif hafif banyoda kokusunun bile değiştiğini göreceksiniz. Tabi ki bu söylediğim haftada bir kullanan lar için geçerli değil hemen hemen her gün kullananlar için geçerlidir. 

Saçlarım Parlamıyor İşte Tarifi

Yukarıda anlattığım saç matlaşması nın daha birçok nedeni de vardır. Örneğin güneş, deniz ve havuz gibi birçok neden yazabilirim. Sonuç olarak görülüyor ki saçlar genel olarak yıpranmadan dolayı matlaşıyor. O zaman işe önce saçları tamir ederek parlatmaya çalışmanız gerekecektir. Neler yapılmalı
  1. Saça nem verebilecek şampuanlar tercih edilmeli, yada onarıcı
  2. Saç kremi ayrı kullanılmalı
  3. Saçı onaran saç maskeleri ile saçlar en az haftada 2 defa maske yapılmalı
  4. Banyo sonrası argan yağı yada durulanmayan bakım spreyleri sürülmelidir.
  5. Mutlaka İyonik yada iyonlu fön makineleri kullanılması gerekir.(buraya tıklayıp Darty.com.tr den iyonlu fön makinasını güvenle alabilirsiniz. Özellikler bölümünde iyon kontrolu evet yazanı alacaksınız)
Bütün bunlar yapılır iken saçlarınızın zamanla dahada parlaklık kazandığını fark edersiniz. 

Saçlarım Parlamıyor Hızlı Parlaklık Nasıl Verilir

Saçlarım çok mat hemen parlaklık kazansın diyorsanız vereceğim şimdiki tarif anında saçlarınıza parlaklık kazandıracaktır. Eğer saçlarınız kopuyorsa veya lastikleşmiş ise bu tarifi uygulamayın. Saçlara anında parlaklık kazandıran tek tarif bana göre brezilya fönü dür. Yapıldığı anda saçlarınıza bir ışıltı ve parlaklık geldiğini farkedersiniz
Brezilya fönü içindeki keratinin saça yapıştırılması sayesinde saçlara kristal parlaklığı kazandırır. İlk gün çok parlak görünmese de ilk yıkama yapıldıktan sonra saçlarınızın anında bir parlaklığa kavuştuğunu sizlerde fark edeceksiniz. Keratin saçınızın tamamını kaplayarak daha kolay taranmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Tabi bunun yanı sıra amatörce yapılmış bir brezilya fönü olmaz profesyonel bir şekilde ve kaliteli bir ürün ile yaptırmanızı öneririm. Brezilya fönü yaptırdıktan sonra sodyum sülfat içermeyen şampuan kullanmalısınız. Daha sonra argan yağı yada durulanmayan bir saç bakım spreyi ile destekleyebilirsiniz.

 Unutmadan daha parlak saça sahip olmak için iyonik fön makinesi kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim. İyonlu düzleştiriciler de saçları daha parlak ve elektriklendirmediği görülmektedir..(buraya tıklayıp Darty.com.tr den iyonlu fön makinasını güvenle alabilirsiniz. Özellikler bölümünde iyon kontrolu evet yazanı alacaksınız)










Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder